Fakturaprogram med mulighet for nettbetaling

Skrevet av Kundestøtte Oppdatert 08. desember 2018, ca 1 minutters lesetid

Den raskeste måten å få kunden til å betale en faktura, er å gi kunden mulighet til å betale med kredittkort. Cretica Faktura er et av få fakturaprogram på markedet som har innebygget muligheten for å betale en faktura med nettbetaling.

Ved å aktivere tilleggsfunksjonen Nettbetaling vil du få muligheten til å ta betalt med kredittkort, det skjer gjennom en samarbeid med betalingsløsningen Stripe. Stripe er en kjent og sikker tredjeparts betalingsløsning. Du vil også trenge en brukerkonto hos Stripe for å ta denne funksjonaliteten i bruk.

Når en bruker betaler en faktura med VISA, Mastercard eller American Express er det Stripe som tar seg av hele betalingsprosessen. Ingen kortopplysninger eller transaksjonsdata  blir lagret hos Cretica Faktura. Cretica Faktura vil ikke belaste deg for noe gebyr, men Stripe tar et lite beløp for å gjennomføre selve transaksjonen.

Dersom kunden ønsker å betale en faktura med nettbetaling aktivere du nettbetaling på den fakturaen det gjelder. Om ønskelig vil det da bli opprettet en forhåndsvisning av fakturaen og en unik adresse som kunden kan besøke for å foreta en sikker betaling. Ved fullført betaling kan du bli varslet på e-post og fakturaen blir automatisk registrert som betalt i fakturaprogrammet.

Det er flere fordeler med å ta i bruk denne tilleggstjenesten. Den viktigste er selvsagt at du gir kunden mulighet til å gjøre opp for seg raskt og enkelt. Innen noen minutter etter betaling vil du bli varslet på e-post. Dette kan medføre at resten av kjøpsprosessen vil gå raskere, noe som er en fordel for kunden. Vanlig betaling av faktura i bank og nettbank utsetter kjøpsprosessen med minst noen dager.

Dersom dette høres interessant ut, så har vi samlet sammen noe relevant stoff som kan være nyttig å lese igjennom.

Legg til tilleggstjenesten Nettbetaling i fakturaprogrammet
Opprett en brukerkonto hos Stripe.

Var denne artikkelen nyttig?